Gråskalan i pastellvärlden

« | »

Not in your back yard - Maud Olofsson en vidnflöjel när det gäller SCAs vindkraftsutbyggnad

rallarper | 15 September, 2007 10:47

Är det så att centerns politik drabbar de egna väljarna när SCA vill bygga vindkraftverk för att kompensera sig för den havererade avregleringen av elmarknaden. Vindkraftsparkerna planeras att placeras i Västernorrlad och Jämtland.

Maud rycker ut och är rädd för att lokalbefolkningen "drabbas" av miljövänlig energi:

"Vad får lokalbefolkningen som ställer sin mark till förfogande som ser de här vindkraftverken, och en del störs av dem, vad får de tillbaka? Kan man hitta ett samarbete där lokalbefolkningen säger: jo, vi bygger vindkraft här men vi vill också få en avkastning så att vi kan utveckla andra saker.

– Vi kan inte bara hålla på att exploatera naturresurser och tillgångar på det här sättet utan att de som bor och har det här allra närmast sig får ut saker av det i andra änden, säger Maud Olofsson."

Jag bor i Skåne och på den skånska slätten står det skogar av vindkraftverk (några andra skogar finns det inte i södra Skåne) och det är något jag är stolt över. Det kommer hårdare direktiv från statsmakterna att tillåta fler etableringar av vinkraftverk. Länstyrelserna har nu allokerat många och stora områden som riksintresse för vindkraft.

Jag tycker det är höjden av politisk feghet att inte låta sina egna direktiv drabba den egna väljarkretens. Maud som själv är bosatt i Högfors, Västerbotten ställer helt plötsligt högre krav på resursutnyttjandet om det sker i hennes egna bakgård än om det skulle ske i någon annans.

Ekot: Miljökritik mot planer på älvutbyggnad

Andra intressanta bloggar om: , , , , , ,


kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/725/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18