Gråskalan i pastellvärlden

« | »

Jättebebisar i trafiken - del två: Män på fyrhjulingar

rallarper | 27 Juli, 2007 00:04

Ni har alla sett dem - fyrhjulingarna - och det är inte utan att man undrar vem som köper en sådan och varför. Rubriken avslöjar vad jag tycker.

Fyrhjulingar man möter framförs i allmänhet på det allmänna vägnätet. Synen av en människa som åker på en väg på dylikt fordon får mig att rysa inför människosläktets idioti; sakta, högljutt, obekvämt, trafikfarligt. Av någon outgriplig anledning sitter det ofta vuxna män på dessa som framförs på ett halsbrytande sätt. Dessa män är uppenbarligen fullständigt inkapabla till att sluta sig till en sund riskanalys.

Hemma på min gata används fyrhjulingen till exempel med fördel att hoppa på farthindren. OK om en dumdristig tonåring skulle gjort det, men det är män i 35-40 års åldern som uppvisar ett konstant dåligt omdöme. Tro mig - det är inga enstaka företeelser, gå ut och titta själv. Hur kommer sig detta beteende?

Hur skall detta sluta frågar man sig? Tja, vänta bara tills billiga begagnade fyrhjulingar kommer ut på markanden för de riktigt omogna barnen (inte bara till sinnet utan även till åldern), då kommer vi skörda ännu fler dödsoffer, vilket får motorcykeln att verka som ett säkert fortskaffningsmedel.

Jag vill inte vara med och betala alla dessa idioter som kör ihjäl sig och blir invalidiserade. Regeringens förslag att skadorna i trafiken skall vara egenfinansierat genom trafikförsäkringen är ett steg i rätt riktning - straffskatta bort dessa trafikfarliga fordon.

För tillbaka jättebebisarna till sandlådan där de hör hemma så att de inte kan vålla sig själva och andra skada i trafiken.

En seriös genomgång kanske du är intresserad av [länk]

Andra intressanta bloggar om: , , , , ,


kommentarer

Comment Icon straffskatt

Esa Salminen | 30/07/2007, 06:39

Om vi nu ska straffskatta bort saker, varför kan vi inte skatta bort feta människor? De lär i slutänden kosta samhället mer än alla fordonsolyckor tillsammans.

Comment Icon att köra fyrhjuling är ingen sjukdom

Per Elis Jansson | 30/07/2007, 13:14

Naturligtvis känner jag Esas ironi över mina enkla lösningar mitt i natten, men eftersom det är min blogg känner jag att jag vill dela med mig mina tankar om fetmaepedemin som även drar fram över Sverige.
Det finns två orsaker som vållar samhällskostnader för fetma i dagens samhälle
1. Osund mat är lätttillgänglig, billig och appellerar till människors instinker om att så ofta som möjligt tillgodogöra oss energi som finns i vår omgivning för vår egen överlevnad. Straffskatt kan vara en möjlighet att minska konsumtionen, men man måste även adressera tillgängligheten.

2. Mycket av fetmaproblematiken har dock sin grund i psykisk ohälsa och det lär man inte avhjälpa oavsett hur mycket man skattar osunda produkter.

3. Till sist tror jag att vi acceptererar fetma, och speciellt de beteende som leder fram till fetma, som en norm

Comment Icon

peterniklas | 28/07/2008, 13:45

Sluta var så jävla tråkig! Tror du inte det är fler olyckor pga trimmade mopeder? Nästan alla ungar har trimmat nu. Om alla skulle vara som du skulle Sverige bli det mest tråkiga landet i världen!

Comment Icon

Per | 29/07/2008, 11:43

let's go for it

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/725/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18