Gråskalan i pastellvärlden

« | »

Sverige måste gå före och invadera södra Irak

rallarper | 21 Juni, 2007 15:22

Ni läser rätt, ett snabbt ingripande i södra Irak, skulle kunna lösa fler problem än det skulle föra med sig, tvärt emot vad man först kunnat tro. Tanken är att upprätta en sunnimuslimsk lydstat till Sverige. Let's go!

Motivet

I de södra delarna av Irak finns kanske världens största oljereserver och varför skall vi inte göra anspråk på dem genom att etablera ett land i området. Sverige har inga kända eller kommersiellt exploaterbara oljeförekomster så det vore inte direkt omoraliskt om vi kunde tillgodogöra oss denna naturresurs.

Sverige har internationell praxis på sin sida

Just nu finns det ingen internationellt erkänd överhöghet över området, så det är bara att ta för sig. Genom att etablera en ny praxis har landet USA visat att internationell lag och rätt inte är tillämpbar i området. Enligt samma praxis är det rättfärdigt att invadera om en ickedemokratisk styrande organisation i området besitter massförstörelsevapen. Så är fallet med både USA och Storbrittannien - båda dessa länder har kärnvapen (dock är den senare en lydstat till den förra) vilket de korkat nog inte förnekar heller. Fallet är solklart - vem som helst kan invadera. Det gäller att vara först... eller när inte det går, vara tvåa.

Administrationen snabbt på plats

I Sverige har vi den största andelen irakiska flyktingar i västvärlden som inte vill något hellre än att bli svenskar - tänk om de kunde vara svenskar på de oljerika slätterna utanför Basra. Dessa irakier, förlåt, svenskar skall det vara, är i många fall högutbildade och just nu upptagna med att köra taxi. Även här har vi kort startsträcka.

Visst skulle massor med människor i lokalbefolkningen bli förbannade, men min bedömning är att med lite socialdemokratisk fördelningspolitik från oljeförsäljningen, så kan även den mest rabiata talibanen köpas för en handfull dollar, eller kronor i detta fallet.

Över en natt skulle vi kunna ordna så att hela området fick den högsta utbildningen i världen. Detta genom att använda samma metod som Sven-Otto Littorin - med runt en miljon Irakier borde svenska staten kunna få grupprabatt på Fairfax universitetet (om nu någon kan hitta det). Alla kunde skicka in Sven-Ottos uppsats då den enligt hans egen utsaga är helt adekvat för en akademisk examen.

Inte bara oljan ger möjligheter

För att få testat våra egenutvecklade vapen från Bofors i Karlskoga har vi tidigare varit tvugna att hyra ut dem till amerikanarna. Kan vi bara bli inblandade i ett litet lågintensivt skitkrig i ökensanden har vi möjlighet att testa själva.

Inte nog med att vi har den tuffaste vintermiljön för bilar i Arvidsjaur, vi skulle även kunna ha den tuffaste sommarmiljön strax utanför Basra - den bil som klarar Lapplands frusna sjöar och dessutom ökenstormar och granatgevär i Iraks sanddynor, skulle kunna få en speciell "tre kronor" märkning.

Slutsatser

Ovan har jag visat att vi svenskar har möjligheten, vi har medlen och vi har motiven till att invadera väl valda delar av Irak. Jag föreslår att vi går till angrepp omedelbart.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , ,

Bloggtoppen.se


kommentarer

Comment Icon

Peter | 03/07/2007, 20:06

Bra idé! Samtidigt kunde Sverige då lämna tillbaka samernas marker, som staten beslagtog, till de familjer som blev av med dem. Exploateringsvärdet i sameområdet blir i jämförelse med södra Irak försumbar.

Comment Icon varför??

Kingtiger | 07/09/2007, 23:32

varför ska vi gå med i ett sådant krig? en bluff det är vad det är. vill du ha massa bilbomber i stockholm? vet du hur mycket det kostar att driva ett krig? en jävla massa. och då ska vi inte prata om dödsoffer......
ska vi göra samma misstag som usa? tror inte det. irak är ett nytt vietnam....
man vet inte vem som är soldat och inte, terroristerna gömer sig i befolkningen.... altså svårt att hitta dem...och det skolle då kosta en hel del att hitta dem, så det är inte värt det, isf skulle det vara bättre att invadera norge, men då får vi problem med usa. så det är en dålig ide, desutom är vi i sverige ganska dåliga på att kriga, vi har inte varit i grig på 200 år......

Comment Icon varför??

Kingtiger | 07/09/2007, 23:32

varför ska vi gå med i ett sådant krig? en bluff det är vad det är. vill du ha massa bilbomber i stockholm? vet du hur mycket det kostar att driva ett krig? en jävla massa. och då ska vi inte prata om dödsoffer......
ska vi göra samma misstag som usa? tror inte det. irak är ett nytt vietnam....
man vet inte vem som är soldat och inte, terroristerna gömer sig i befolkningen.... altså svårt att hitta dem...och det skolle då kosta en hel del att hitta dem, så det är inte värt det, isf skulle det vara bättre att invadera norge, men då får vi problem med usa. så det är en dålig ide, desutom är vi i sverige ganska dåliga på att kriga, vi har inte varit i krig på 200 år......

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/725/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18