Gråskalan i pastellvärlden

»

Att härda ut i Ligistsverige - vad gör din ligistunge ikväll?

rallarper | 09 Oktober, 2007 14:15

Visst har vi alla haft det på känn, men med en knall kom den svenska vardagsligismen upp till ytan. En familjefar skjuter ihjäl en ligist på sin egen gårdsplan när han resignerat inför samhällets impotens att ta tag i problemen.

Verkligheten där jag bor

Själv är jag livrädd när min dotter går ute efter klockan åtta på kvällen. Varje måndag-tisdag läser jag i tidningen om "små-mishandlar" som har ägt rum på Hörby torg runt tio-elva tiden. Ligisterna regerar inte bara på gamla torget i centralorten. I byarna runt om kring kör ungdomar race med sina bilar och trimmade mopeder. Att stoppa dem är förenat med livsfara, dels för att man kan bli avsiktligt överkörd eller att man riskerar misshandel från de berusade förarna.

På fredag och lördagskvällar vågar man inte gå på gatorna, i den lilla byn mellan Höör och Hörby där jag bor, på grund av vissa trafikanters totala hänsynslöshet. Det har gått så långt att jag som vuxen människa inte kan röra mig fritt. Vad gör man åt detta - skall jag skjuta av en och annan vägmarodör bara för att statuera exempel?

Exemplets etik

En sak är säker - familjefaren har till sist markerat den etiska linje som visar när det inte längre är acceptabelt att utsätta andra människor för trakasserier - en gräns som polis, socialtjänst och framförallt föräldrar misslyckats att kommunicera till ungdomarna. Hela samhället har havererat och i kläm kommer den som tror på visionen om rättssamhället.

Detta måste vi ändra på

Det måste råda en nolltolernas mot kriminella aktiviteter. En låtgå anda kommer bara skapa värre brott i framtiden, både för den kriminella och tyvärr även för brottsoffret. Skotta in pengar på att skapa meningsfull syselsättning för ungdomarna och ta omhand (institutionalisera) de ungdomar som visar ett antisocialt beteende. Deras föräldrar har visat att de är inkapabla att vara föräldrar som ansvarar för sitt barns uppforstran.

Nu är det sluttramsat med ungdomarna och deras urusla föräldrar!


Reportage på SR/Ekot med den drabbade familjens redogörelse

Andra intressanta bloggar om: , , , , , ,


kommentarer

Comment Icon MP =en ny miljö

Anders | 09/10/2007, 20:36

Börja snarast inkalla och utbilda militärpoliser. Ett kompani per medelsvensk stad, Stockholm ca 700 militärpoliser, utrustade med tårgas, bepansrade fordon med vattenkanon. Mobila häkten och insatsledare från något lämpligt USA häkte i Irak.
Då ska nog snorungspöbeln bli varse konsekvens pedagogiken...

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/725/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18