Gråskalan i pastellvärlden

« | »

En ordinär f.d. bänkvärmare behöver inte vara den optimala Finanasmarknadsministern

rallarper | 04 Oktober, 2007 15:15

Borgarna intog Rosenbad med sin äntringsstyrka hösten 2006. Efter denna planerade händelse kom ett strömhopp av bänkvärmare i form av oppositionspolitiker som hade vittring på ett högavlönat glamourliv inom regeringen. Uppenbarligen sollades angnarna inte riktigt ordentligt från vetet. Mats Odell är det senast beviset på detta.

Ledarskap

Det är tydligt att Mats Odell inte är det chefsämne som kan visa ledarskap när det behövs och debatten om hans passivitet (rätt eller inte) är ett tecken på detta. En chef visar ledarskap, det är inget man döljer.

Se bara på följande citat från DN:

- Dessutom insåg jag att vi var tvungna att undersöka förutsättningarna för att avbryta vårt samarbete med Carnegie, sade Odell vidare.

Odell var nog den siste som insåg att man var tvugna att såga kopplingen till Carnegie - Odell ville undersöka. snacka om vindflöjel.

Mats Odell är uppenbarligen en belastning och en elefant i porslinsbutik.

Odell är en belastning

Belastningen kommer från raserandet av det politiska kapitalet som statsministern har (eller rättare sagt hade). Återigen har det visat sig att en utnämning har blivit fel - fel person på fel plats. Detta spiller över på statsministern. Om en till måste gå så verkar även han inkompetent när han satt ihop sin regering.

Odell är en elefant

Allegorin med elefanten i porslinsbutiken handlar om att Mats Odell är inne på ett politiskt känsligt område och har verkligen inte visat kompetens och inger inte förtroende. Debatten som kom i spåren efter senaste rabatterade Telia utförsäljningen visade detta. Han formligen öser argument till oppositionen om varför man inte skall genomföra utförsäljningarna.

Faktum är att jag kan inte komma ihåg ett enda tillfälle där Mats Odell har medverkat till ett positivt intryck av regeringen.

Stop loss

Våran finansmarkandsminister förstår vad det handlar om. Japp, sälj direkt. Den borgerliga regeringen måste klara sig utan detta tynge och om sanningen skall fram kan det inte vara roligt att vara Mats Odell - att behöva känna sig otillräcklig varje dag på jobbet. Fast så kanske inte en inkompetent minister känner sig när han tittar i lönekuvertet och champagne i kungens salar.

Privatisera utnämningarna

Bäste man på bästa plats skall ju råda. Vi har lång tradition av en korrupt utnämningspolitik; allt från kungen till ambassadörer och generaldirektörer. Ministrarna är inget undantag. Om Odell var den bästa som kunde uppbådas, då är jag verkligen orolig. Tröst får man dock när man betänker att det var Krisdemokraterna som skulle fylla positionen. Man skall inte förvänta sig för mycket av människor som inte kan hålla isär religion och politik.

Kanske man skulle prova Mats Odells egen medicin; privatisering - den som är bäst skickad att driva verksamheten skall sitta vid rodret. Risken är då att allihopa ryker...


Atrikel i DN: länk

Andra bloggar om: , , , ,

kommentarer

Lägg till en kommentar
 authimage 

Fatal error: Call to a member function isEnabled() on a non-object in /home/userB/b0163600/public_html/bloggsite.se/tmp/725/%%168^%%1685944611^commentform.template.php on line 18